"Czeszę się" - mój blog

bądź na bieżąco
16PAŹ2012

Eksperyment: sok jabłkowo - naciowy.

Sok jabłkowy to kopalnia witamin, błonnika i substancji odżywczych wzmacniający układ odpornościowy Są skarbnicą węglowodanów, które bardzo szybko przenikają do krwi i stanowią zastrzyk energii dla zmęczonego ustroju. W owocach tych występuje unikalna kombinacja witamin C i P oraz magnezu, które uelastyczniają oraz uszczelniają naczynia krwionośne, zapobiegając miażdżycy. Składniki mineralne obecne w jabłkach to m.in żelazo i potas, które mają właściwości odkwaszające.

A u natki pietruszki jest jeszcze weselej..Smile.
Jest skarbnicą składników odżywczych. Zawiera minerały m.in.:magnez, żelazo, sód, potas, wapń, miedź, fosfor, fluor, chlor, b-karoten, oraz witaminy: B1, B2, B6, C  Natka ułatwia także przemianę materii, przyspiesza trawienie, pomaga na wzdęcia i kolki, aktywizuje do pracy wątrobę oraz działa moczopędnie. Łagodzi dolegliwości menstruacyjne, redukuje cellulit i chroni nas przed wolnymi rodnikami.

czytaj całość